Макарони със сирене

Макарони със сирене

Начин на приготвяне:

1. Сварете макароните в достатъчно количество подсолена вода. Варете 2 минути по-малко от посоченото на пакета. Прецедете макароните.
2. В тиган разтопете маслото. Добавете нарязания на ситно лук и го задушете до омекване. Добавете брашното, като го пресявате. Бъркайте енергично, докато то се изпече - около минута-две. Излейте млякото наведнъж и бъркайте енергично до получаването на гладък сос. Добавете настърганите пармезан и кашкавал, и горчицата. Овкусете със сол и черен пипер. Бъркайте докато сирената се разтопят и дръпнете от огъня.
3. Нарежете карфиола на ситно. Листата магданоз също нарежете на ситно. Шунката нарежете на малки кубчета. Добавете ги при прецедените макарони и разбъркайте.
4. Добавете соса при макароните и карфиола и разбъркайте добре. Пресипете сместа в тавичка. Поръсете с нарязана на парченца моцарела, кубчета шунка. Отгоре настържете пармезан и кашкавал. Запечете в предварително загрята фурна на 200 градуса 15 минути.

Продукти

  • 1 ч.ч. къси макарони
  • сол
  • зехтин
  • 2 с.л. масло
  • 1 глава лук
  • 3 с.л. брашно
  • 2 ч.ч. прясно мляко
  • 1 ч.л. горчица
  • 50 г пармезан
  • 50 г кашкавал
  • 0.5 глава карфиол
  • 100 г шунка
  • 1 топка моцарела
  • сол и черен пипер
  • 0.5 връзка магданоз

Свързани рецепти