Макарони със сирене
1. Сварете макароните "ал денте", според указанията на пакета. Прецедете ги.
2. В тенджера разтопете маслото и добавете брашното. Бъркайте енергично, докато то се изпече и стане на топка. Излейте студеното мляко и бъркайте до получаването на хомогенна смес.
3. Намалете силата на огъня и добавете настъргано по-мазно сирене, като овчи кашкавал, проволоне или други. Разбъркайте докато то се разтопи. Добавете кленов сироп, индийско орехче и олио с вкус на трюфели. Поръсете с черен пипер. Добавете 2/3 от настърганото сирене чедър /внимавайте то да е истинско!/ и разбъркайте докато се разтопи.
4. Добавете макароните и разбъркайте. Пресипете макароните в дълбока тавичка. Поръсете с останалото сирене чедър и с галетата. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса 30 минути.

Продукти

  • 400 г къси макарони 2 с.л. масло 100 г брашно 650 мл прясно мляко 250 г овчи кашкавал 350 г сирене чедър 1 с.л. кленов сироп щипка индийско орехче 1 ч.л. олио от трюфели сол и черен пипер 100 г галета

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички