1. Сварете макароните в тенджера с вряща подсолена вода за 10 минути, да не са сварени напълно. Прецедете ги и ги върнете в тенджерата.

2. Сипете 200 г размразен грах в блендер или кухненски робот. Добавете обелената скилидка чесън, листата босилек и мента, кедровите ядки, сиренето Маскарпоне и настъргания пармезан. Овкусете със сол и черен пипер. Смелете всичко и в движение добавете зехтина на тънка струйка.

3. За соса разтопете масло в тенджера и добавете брашното. Запържете го за 2 минути, при непрекъснато разбъркване. Добавете зеленчуковия бульон постепенно, като разбърквате непрекъснато, докато се получи гладък и гъст сос.

4. Изсипете соса при макароните заедно с пестото от грах. Добавете и останалите 100 г размразен грах. Разбъркайте добре и пресипете сместа в тавичка за печене. Поръсете с настъргана моцарела, пармезан и смлян черен пипер. Печете ястието в предварително загрята фурна на 180 градуса с вентилатор 20-25 минути.

Продукти

  • 350 г макарони
  • 300 г замразен грах (предварително размразен)
  • 1 скилидка чесън
  • 50 г листа босилек
  • 15 г листа мента
  • 30 г печени кедрови ядки
  • 3 с.л. зехтин екстра върджин
  • 100 г сирене Маскарпоне
  • 50 г сирене Пармезан
  • 25 г безсолно масло
  • 25 г брашно
  • 400 мл зеленчуков бульон
  • 75 г моцарела

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички