Макарони с бял шоколадов ганаш
1. Разбийте 55 г белтъци на пяна, с помощта на миксер.
2. Сварете захарен сироп от водата и захарт а. Щом достигне 118 градуса /докато се получи гъста лава/, го сипете на тънка струйка към разбиващите се белтъци. Бийте в продължение на около 10 минути.
3. В купа смесете смлените бадеми, пудрата захар, какаото и останалите белтъци. Разбъркайте с помощта на шпатула. Добавете малко от разбитите белтъци и разбъркайте. След това добавете и останалите.
4. Пресипете сместа в пош с гладък накрайник. Постелете голяма плоска тава с хартия за печене и шприцовайте точки. Оставете шприцованите макарони на стайна температура за 3 часа.
5. Изпечете макароните в предварително загрята фурна на 160 градуса 8 минути.
6. За ганаша сложете сметаната и захарта в тенджерка да заврят. Дръпнете сместа от котлона и добавете бял шоколадов чипс или нарязан бял шоколад. Разбъркайте докато шоколадът се разтопи. След като ганаша изстине, го пресипете в пош с гладък накрайник.
7. Шприцовайте ганаш върху половината изпечени макарони. Върху всяка целувка с ганаш поставете втора целувка и притиснете.

Продукти

  • За макароните:40 мл вода 150 г захар 110 г белтъци 150 г фино смлени бадеми 150 г пудра захар 0.5 ч.л. какаоЗа ганаша:300 мл течна животинска сметана 50 г захар 575 г бял шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички