Макарони на фурна
Рецепта от: Божана Кацарова
Изберете за тези бързи, но много вкусни макарони на фурна пълнозърнести пенне за по-засищащ обяд навън
1. За соса Бешамел за макароните на фурна разтопете маслото в тенджерка и добавете брашното. Бъркайте енергично с помощта на тел. Добавете прясното мляко на струйка при непрекъснато бъркане. Бъркайте докато се появят балончета по повърхността и сосът започне да се сгъстява.
2. Добавете макароните и разбъркайте добре. Добавете 4 ч.ч. вода и разбъркайте. Варете 10 минути.
3. Добавете настъргания кашкавал и начупеното сирене бри. Овкусете със сол, черен пипер и щипка индийско орехче.
4. Пресипете сместа в тавичка и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 15 минути.
5. Поставете парче от солените макарони на фурна в пластмасова кутия. Върху тях подредете разрязани на половинка чери домати и поръсете с прясна мащерка.
Макарони на фурна рецепта.
Продукти
- 100 г брашно
- 50 г масло
- 400 мл прясно мляко
- 400 г пълнозърнести пенне
- 400 г кашкавал
- 50 г сирене бри с гъби
- щипка прясно настъргано индийско орехче
- 1 с.л. горчица
- чери домати
- прясна мащерка
- сол и бял пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол