Начин на приготвяне:

1. За тестото разбийте белтъците с помощта на миксер. Добавете щипка сол и няколко капки лимонов сок. пудрата захар добавете лъжица по лъжица, без да спирате разбиването. Разбийте до получаването на твърд сняг. Добавете няколко капки боя, за да станат белтъците розови.
Накрая добавете и смлените бадеми, малко по малко. Сместа трябва да е лъскава.
2. Прехвърлете сместа в шприц с тесен гладък накрайник, като го поставите във висока кана за по-удобно. Постелете с хартия голяма плоска тава и шприцовайте върху нея малки топчета от белтъчната смес. Оставете тавата за няколко минути на стайна температура, за да се разширят сладките. След това ги сложете в предварително загрята фурна на 140 градуса за 15-20 минути. Оставете сладките добре да изстинат.
3. За крема нарежете на парченца маслото със стайна температура в купа, добавете крем-сиренето и захарта и разбийте с помощта на миксер, до гладка, хомогенна смес. Добавете ваниловата захар, нарязаните на парченца ягоди и лимоновия сок. Разбийте отново.
4. Прехвърлете крема в шприц с гладък накрайник. Намажете една бадемова сладка с малко сладко и върху него шприцовайте топчица маслен крем. захлупете с друга сладка и притиснете леко. Съхранявайте макароните на хладно място.

Продукти

За макароните:

  • 3 белтъка
  • 0.5 ч.л. сол
  • 350 г пудра захар
  • 150 г фино смлени бадеми
  • 3 с.л. захар
  • червена боя за хранителни цели
  • 100 г сладко от боровинки

За масления крем:

  • 5 белтъка
  • 220 г масло
  • 190 г захар
  • 200 г пресни ягоди
  • 1 с.л. ванилова захар
  • 1 ч.л. лимонов сок

Свързани рецепти