Макаронена салата

Макаронена салата

Начин на приготвяне:

1. Сварете макароните в подсолена вряща вода според указанията на пакета. ПРецедете ги и ги поръсете с малко зехтин. Разтръскайте ги хубаво и ги оставете да изстинат до стайна температура.
2. Почистете чушките от семки и жилки и ги нарежете на тънки дълги ленти. Сложете ги в купа. Разрежете доматчетата на половинки и добавете и тях.
3. Нарежете листата босилек, а магданозените листа направо накъсайте в купата.
4. За дресинга сложете бялото вино в тенджерка и го оставете да заври. Варете в продължение на 35 секунди, докато алкохолът се изпари. Дръпнете съда от котлона и добавете горчицата. Разбъркайте енергично. Овкусете със сол и черен пипер и оставете дресинга да отлежи.
5. Добавете охладените макарони към зеленчуците и разбъркайте. Залейте внимателно с дресинга и разбъркайте много добре.

Продукти

  • 1 пакет пенне ригате
  • 1 жълта чушка
  • 1 червена чушка
  • 1 зелена чушка
  • 5 стръка магданоз
  • 0.25 връзка босилек
  • 6 чери доматчета

За дресинга:

  • 1 ч.ч. сухо бяло вино
  • 2 с.л. дижонска горчица
  • 0.25 ч.ч. зехтин
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти