Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Маймунски хляб с шоколад

категория 0/5
1. За тестото изсипете брашното върху плота и го поръсете със сол. Направете ладенче. В кладенчето сипете хладката вода ип оръсете сухата мая. С ръце смесете постепенно продуктите, докато се образува тесто. Омесете тестото с натиск, до еластичност и гладкост. Поставете тестото в набрашнена купа и го покрийте с прозрачно фолио. Оставете го да втасва 1 час. 
2. Запечете орехите и лешниците в предварително згрята фурна на 175 градуса за 8 минути. Отстранете люспите от лешниците. Нарежете ядките на едро.
3. В тиганче, на умерен огън, разтопете маслото и добавете захарта. Разбъркайте, колкото да сместа да стане хомогенна и дръпнете от огъня.
4. Намаслете добре кръгла форма за кекс с дупка по средата. На дъното поръсете малко нарязани ядки. Пресипете крема сиренето в  пош/шприц с гладък накрайник.
5. Извадете тестото и върху набрашнен плот оформете от него дълго и тънко руло. Нарежете рулото на еднакви парчета, с  големината на пинг-понг.
6. С ръце оформете от всяка топка малка питчица. По средата поставете няколко шоколадови чипса и шприцовайте малко крема сирене. загънете питчицата и я оформете отново на топчица. Оваляйте всяка топчица в канелена захар. Редете топчиците една до друга на един ред. Полейте първия ред от топчици с няколко супени лъжици от сместа от масло и захар. Поръсете нарязани ядки. Подредете втори ред от топчици, като ги пълните с шоколад и крема сирене. Отново полейте с масло и захар и поръсете с ядки.
7. Оставете маймунския хляб да втаса на стайна температура за 30 минути. След това го печете в предварително загрята фурна на 175 градуса 35 минути.
8. Обърнете формата с изпечения хляб върху чиния, почукайте върху нея и я отстранете.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен