1. За пълнежа сипете захарта и начупените на парченца бял шоколад и халва в кухненски робот. Добавете смления джинджифил и смелете сместа, не съвсем фино.

2. Отделно смелете бадемите.

3. В купа смесете смлените бял шоколад, халва и захар със смлените бадеми. Разбъркайте добре. Добавете розавата вода и разтопеното масло. Разбъркайте добре и поставете сместа за 20-30 минути в хладилник.

4. Подредете 3 точени кори една до друга, по дължина, като леко ги застъпите. През това време покрийте останалите кори с влажна кухненска кърпа, за да не изсъхнат. Намажете разстланите кори с разтопено гхи и ги прегънете на две, по дължина. В долния край, по цялата дължина на корите, разпределете 1/3 от пълнежа. завийте на руло, не много стегнато, като по средата на завиването намажете с още масло, за да не изсъхнат корите. навийте рулото на охлюв. Отрежете края на охлюва, около 4-5 см., за да не стърчи. По същия начин навийте още 2 рула, като използвате по три кори за всяко. Увивайте всяко руло около предишното. Отрежете края на последното руло, за да не стърчи.

5. Намажете баницата с разтопено гхи отгоре и я поставете в хладилник за 20 минути. След това я изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25 минути.

6. За сиропа сипете водата и захарта в касерола и оставете сместа да заври. Добавете розавата вода и дръпнете от огъня. Оставете сиропа да изстине.

7. Полейте внимателно изпечената маханча със захарния сироп. Поръсете със сушени листенца роза. Сервирайте десерта, гарниран с лъжица кисело мляко или лимонов сладолед.

Продукти

  • 350 г сурови белени бадеми
  • 200 г бял шоколад
  • 250 г сусамова тахан халва
  • 130 г захар Панела
  • 1 с.л. смлян джинджифил
  • 2 ч.л. розова вода
  • 115 г разтопено масло
  • разтопено гхи за намазване
  • 9 листа фини точени кори
  • сушени розови листенца
  • За сиропа:
  • 100 г захар
  • 100 г вода
  • 20 мл розова вода

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички