1.Размийте маята в млякото, разбъркайте с бъркалка, прибавете захарта, солта, сипете няколко лъжици от брашното и разбъркайте на гладка каша. Оставете сместа да шупне на топло.
2. Измийте магданоза и го пасирайте с малко сол и киселото мляко.
3. Разбъркайте втасалата мая с още брашно, докато получите лепкаво тесто. Отделете 1/3 от него, смесете го с магданозеното пюре и доомесете с малко брашно. Покрийте зеленото тесто с фолио за свежо съхранение и го оставете да втаса. Бялото тесто доизмесете с останалото брашно и също го оставете да втасва покрито с найлоново фолио. Ако е необходимо, увеличете количеството на брашното.
4. Разточете двете теста на правоъгълни кори. Сложете зелената кора върху бялата. Тя трябва да е с около един пръст по-малка от бялата.
5. Завийте двете теста на руло, сложете го в тавичка и оставете за 20 минути да втаса отново. Ако искате можете да направите малки хлебчета вместо един хляб.
6. Загрейте фурната на 200 градуса. Цепнете с нож повърхността на хлебчето по диагонал. Изпечете хляба за 30–35 минути и го сервирайте топъл.

Продукти

  • 500 г брашно 200 мл прясно мляко 1 ч.л. захар 0.5 ч.л. сол 20 г прясна мая 2 с.л. зехтин 1 връзка магданоз 2 с.л. кисело мляко сол на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички