Подготовка

1. Нарежете на ситно, магданоза и лука. Задушете ги в маслото за кратко, колкото да намалят обема си, но да останат сурови. Прибавете чесъна и подправките. Разбъркайте и оставете сместа да се охлади.
2. Към зелената смес добавете яйцата, маята и толкова брашно, че да получите гъсто, лепкаво тесто. Накрая разбъркайте и сиренето и оставете на топло за 20 минути, за да се надигне леко сместа. С влажни ръце оформете кюфтета, оваляйте ги в брашно и ги изпържете в горещо олио.
3. Разбъркайте киселото мляко и майонезата, добавете чесъна на прах и ситно нарязания м

Продукти

  • 4 големи връзки магданоз
  • 1 връзка пресен лук
  • 1 връзка копър
  • 2 скилидки пресован чесън
  • 2 яйца
  • 150 г натрошено сирене
  • 0.5 ч.л. суха мая за хляб
  • брашно
  • 20 г масло

За соса:

  • 100 г майонеза
  • 100 г кисело мляко
  • 1 ч.л. чесън на прах

Свързани рецепти