Магарешки уши

Магарешки уши

Начин на приготвяне:

1. За бисквитите разбийте белтъците с половината захар на пяна с помощта на миксер. Жълтъците разбийте с останалата захар на ръка, докато изсветлеят.
2. Добавете малко от белтъчната пяна към жълтъците и разбъркайте внимателно с шпатула. След това добавете и останалите белтъци и разбъркайте сместа. Добавете брашното и разбъркайте внимателно.
3. Прехвърлете сместа в шприц с гладък накрайник. Шприцовайте дебели бисквити, по-продълговати, нещо като капки върху голяма плоска тава, постлана с хартия за печене. печете бисквитите в предварително загрята фурна на 210 градуса 8 минути.
4. За ягодовия мус накиснете желатина в купа със студена вода за 10 минути. Пюрирайте ягодите с помощта на пасатор. В тенджерка сложете малко от ягодовото пюре, добавете накиснатите листа желатин и затоплете сместа, като я бъркате.
5. Дръпнете съда от котлона и добавете останалото ягодово пюре, и ягодовия конфитюр. Разбъркайте докато сместа започне да се стяга.
6. Разбийте сметаната на ръка, до полуплътно състояние. Добавете ягодовата смес към сметаната и разбъркайте внимателно. Прехвърлете муса в шприц с гладък накрайник.
7. Върху половината бисквити, върху горната им неравна страна, шприцовайте по две дебели ленти ягодов мус. Поставете втора бисквита отгоре и шприцовайте и върху нея две ленти мус. Поставете бисквитите в хладилник да се охладят.
8. Разточете марципана максимално тънко, като поръсвате по малко пудра захар върху плота. Изрежете кръгчета с диаметър 14 см.
9. Поставете по едно кръгче марципан върху всяка двойна бисквита и го оформете като ухо. получава се нещо като покривалце на бисквитите.
10. Разтопете шоколада на водна баня до 32 градуса. Потопете палец в шоколада и разнесете върху марципана, върху всяка бисквита. Накрая поръсете съвсем леко, през цедка какао.

Продукти

За бисквитите:

  • 3 жълтъка
  • 100 г захар
  • 30 г белтъци
  • 100 г брашно

За ягодовия мус:

  • 250 г ягоди
  • 3 листа желатин
  • 50 г захар
  • 1 с.л. ягодов конфитюр
  • 300 мл сметана

Допълнително:

  • 200 г марципан
  • 100 г млечен шоколад
  • 1 с.л. какао

Свързани рецепти