Магарешки уши
Рецепта от: Рудолф ван Веен

1. За бисквитите разбийте белтъците с половината захар на пяна с помощта на миксер. Жълтъците разбийте с останалата захар на ръка, докато изсветлеят.
2. Добавете малко от белтъчната пяна към жълтъците и разбъркайте внимателно с шпатула. След това добавете и останалите белтъци и разбъркайте сместа. Добавете брашното и разбъркайте внимателно.
3. Прехвърлете сместа в шприц с гладък накрайник. Шприцовайте дебели бисквити, по-продълговати, нещо като капки върху голяма плоска тава, постлана с хартия за печене. печете бисквитите в предварително загрята фурна на 210 градуса 8 минути.
4. За ягодовия мус накиснете желатина в купа със студена вода за 10 минути. Пюрирайте ягодите с помощта на пасатор. В тенджерка сложете малко от ягодовото пюре, добавете накиснатите листа желатин и затоплете сместа, като я бъркате.
5. Дръпнете съда от котлона и добавете останалото ягодово пюре, и ягодовия конфитюр. Разбъркайте докато сместа започне да се стяга.
6. Разбийте сметаната на ръка, до полуплътно състояние. Добавете ягодовата смес към сметаната и разбъркайте внимателно. Прехвърлете муса в шприц с гладък накрайник.
7. Върху половината бисквити, върху горната им неравна страна, шприцовайте по две дебели ленти ягодов мус. Поставете втора бисквита отгоре и шприцовайте и върху нея две ленти мус. Поставете бисквитите в хладилник да се охладят.
8. Разточете марципана максимално тънко, като поръсвате по малко пудра захар върху плота. Изрежете кръгчета с диаметър 14 см.
9. Поставете по едно кръгче марципан върху всяка двойна бисквита и го оформете като ухо. получава се нещо като покривалце на бисквитите.
10. Разтопете шоколада на водна баня до 32 градуса. Потопете палец в шоколада и разнесете върху марципана, върху всяка бисквита. Накрая поръсете съвсем леко, през цедка какао.
2. Добавете малко от белтъчната пяна към жълтъците и разбъркайте внимателно с шпатула. След това добавете и останалите белтъци и разбъркайте сместа. Добавете брашното и разбъркайте внимателно.
3. Прехвърлете сместа в шприц с гладък накрайник. Шприцовайте дебели бисквити, по-продълговати, нещо като капки върху голяма плоска тава, постлана с хартия за печене. печете бисквитите в предварително загрята фурна на 210 градуса 8 минути.
4. За ягодовия мус накиснете желатина в купа със студена вода за 10 минути. Пюрирайте ягодите с помощта на пасатор. В тенджерка сложете малко от ягодовото пюре, добавете накиснатите листа желатин и затоплете сместа, като я бъркате.
5. Дръпнете съда от котлона и добавете останалото ягодово пюре, и ягодовия конфитюр. Разбъркайте докато сместа започне да се стяга.
6. Разбийте сметаната на ръка, до полуплътно състояние. Добавете ягодовата смес към сметаната и разбъркайте внимателно. Прехвърлете муса в шприц с гладък накрайник.
7. Върху половината бисквити, върху горната им неравна страна, шприцовайте по две дебели ленти ягодов мус. Поставете втора бисквита отгоре и шприцовайте и върху нея две ленти мус. Поставете бисквитите в хладилник да се охладят.
8. Разточете марципана максимално тънко, като поръсвате по малко пудра захар върху плота. Изрежете кръгчета с диаметър 14 см.
9. Поставете по едно кръгче марципан върху всяка двойна бисквита и го оформете като ухо. получава се нещо като покривалце на бисквитите.
10. Разтопете шоколада на водна баня до 32 градуса. Потопете палец в шоколада и разнесете върху марципана, върху всяка бисквита. Накрая поръсете съвсем леко, през цедка какао.
Продукти
- За бисквитите:3 жълтъка 100 г захар 30 г белтъци 100 г брашноЗа ягодовия мус:250 г ягоди 3 листа желатин 50 г захар 1 с.л. ягодов конфитюр 300 мл сметанаДопълнително:200 г марципан 100 г млечен шоколад 1 с.л. какао
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери