Мъфини с ябълки и конфитюр от ревен
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. В голяма купа сипете брашното, овесените ядки и захарта. Настържете фино кората на лимона и разбъркайте.
2. В друга купа разбийте яйцата. Добавете лимоновия сок, мътеницата и разтопеното масло и разбъркайте до хомогенност.
3. Оформете кладенче в сухите съставки и в него изсипете течните съставки. Разбъркайте постепенно, докато се получи еднородна смес.
4. Настържете на едро необелената ябълка. Добавете я към сместа. Разбъркайте. Добавете и конфитюра от ревен. Разбъркайте съвсем леко.
5. Разпределете сместа в предварително намазаните с масло гнезда на голяма форма за мъфини. Поръсете с кокосов чипс. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 20-25 минути.
Продукти
- 375 г брашно с набухвател
- 1/3 ч.ч. овесени ядки
- 2/3 ч.ч. захар
- 1 лимон, настъргана кора и сок
- 2 яйца
- 250 мл мътеница
- 75 г разтопено безсолно масло
- 1 зелена ябълка
- 1/3 ч.ч. конфитюр от сладко
- кокосов чипс
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни