Мъфини с бананова гранола
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Разбийте мекото масло със захарта с помощта на миксер, до пухкавост. добавете щипка сол и яйцата, едно по едно.
2. Обелете и намачкайте бананите с вилица. Добавете ги към сместа заедно с млякото, мюслито и предварително смесеното брашно с бакпулвера.
3. Отделете сока на размразените череши /може да ползвате и пресни/ и ги добавете към кексовата смес. Разбъркайте с помощта на шпатула.
4. Намаслете гнездата на форма за мъфини. Изрежете еднакви правоъгълничета от хартия за печене и поставете по едно във всяко гнездо. Разпределете сместа в гнездата. Печете мъфините в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
5. За шейковете сложете в блендер обелените и нарязани на парчета банани. Изтискайте сока на лайма, добавете черешите и киселото мляко. разбийте до хомогенност на сместа.
6. Разпределете напитката във високи стъклени чаши и украсете с резени пресни плодове и листа мента. Поднесете с бананови мъфинчета.
2. Обелете и намачкайте бананите с вилица. Добавете ги към сместа заедно с млякото, мюслито и предварително смесеното брашно с бакпулвера.
3. Отделете сока на размразените череши /може да ползвате и пресни/ и ги добавете към кексовата смес. Разбъркайте с помощта на шпатула.
4. Намаслете гнездата на форма за мъфини. Изрежете еднакви правоъгълничета от хартия за печене и поставете по едно във всяко гнездо. Разпределете сместа в гнездата. Печете мъфините в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
5. За шейковете сложете в блендер обелените и нарязани на парчета банани. Изтискайте сока на лайма, добавете черешите и киселото мляко. разбийте до хомогенност на сместа.
6. Разпределете напитката във високи стъклени чаши и украсете с резени пресни плодове и листа мента. Поднесете с бананови мъфинчета.
Продукти
- За мъфините:110 г масло 100 г светлокафява захар 2 банана 110 мл соево мляко 2 яйца 130 г пълнозърнесто брашно 1 ч.л. бакпулвер 175 г мюсли 100 г замразени черешиЗа шейковете:3 банана 125 г замразени череши 500 мл кисело мляко 1 лайм сок пресни плодове за украса
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери