Мадлени с лимонов крем

Мадлени с лимонов крем

Начин на приготвяне:

1. Разтопете маслото на бавен огън. След като маслото се охлади леко, добавете меда и прясното мляко.
2. Разбийте яйцата със захарта до избеляване. Добавете маслото с меда и млякото и разбийте сместа до хомогенност.
3. В друга купа смесете брашното с бакпулвера и фино настърганата лимонова кора.
4. Добавете сухите съставки към течните и разбъркайте до хомогенност, с помощта на шпатула. покрийте сместа с прозрачно фолио и я поставете в сместа за няколко часа или цяла нощ.
5. Намажете с масло гнездата на форма за мадлени /миди/ и поръсете леко с брашно. Прехвърлете сместа за мадлените в шприц с гладък накрайник и напълнете формичките малко под ръба. Поставете по една малина по средата на всяка мадлена. Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса 5 минути. След това изключете фурната и оставете мадлените вътре 1 минута. Включете на 160 градуса и печете още 5 минути.
6. За лимоновия крем в тенджерка сложете настърганата кора на лимона, сока му, захарта и маслото. Разбъркайте и оставете сместа да се загрее, а маслото да се разтопи. В купа разбийте жълтъците. Дръпнете горещата смес от котлона и добавете жълтъците на струйка при непрекъснато енергично разбъркване. Върнете тенджерката върху котлона и варете докато се образуват балончета на повърхността, като разбърквате непрекъснато. Дръпнете крема от котлона и го пресипете в дълбока миния. Покрийте с прозрачно фолио и оставете да изстине. Пресипете крема в шприц с тънък гладък накрайник.
7. Напълнете с лимонов крем всяка мадлена, като изполдвате отвора при малината.

Продукти

  • 3 яйца
  • 130 г захар
  • 200 г брашно
  • 10 г бакпулвер
  • 1 био лимон
  • настъргана кора
  • 20 г мед
  • 60 мл прясно мляко
  • 200 г меко масло
  • 200 г малини
  • пудра захар за поръсване

За крема:

  • 1 био лимон
  • настъргана кора и сок
  • щипка сол
  • 40 г захар
  • 45 г масло
  • 2 жълтъка

Свързани рецепти