Маделинки с фъстъчено масло
Рецепта от: Божана Кацарова
Рецепта за бързи и лесни маделинки с фъстъчено масло, гарнирани със сезонни плодове - подходящ десерт за навън.
1. За да приготвите маделинки с фъстъчено масло, в купа разбийте мекото масло с фъстъченото масло с помощта на дървена лъжица, до гладкост. В друга купа сипете брашното и бакпулвера и добавете яйцата, прясното мляко и захарта. Разбъркайте до хомогенност.
2. Добавете маслото и разбъркайте до гладкост.
3. Намаслете гнездата на форма за мини къпкейкчета* и разпределете тестото в тях. Печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 10 минути.
4. За крема разбъркайте фъстъченото масло с гранолата. Добавете нарязаните ягоди, киви и банан и начамачкайте. Добавете и нарязани на едро сурови ядки. Разбъркайте.
5. С помощта на остър нож изрежете малко кръгче от вътрешността на всяка маделинка и напълнете с пълнеж. За капаче поставете тънко резенче ягода, киви, смокиня.
*Ако имате форма за маделини, използвайте нея.
Продукти
- 125 г меко масло
- 1 с.л. фъстъчено масло
- 140 г брашно
- 2 яйца
- 100 г захар
- 50 мл прясно мляко
- 1 ч.л. бакпулвер
- За пълнежа:
- 3 с.л. гранола
- 1 с.л. фъстъчено масло
- 100 г ягоди
- 0.5 банан
- 1 киви
- 50 г смес от сурови ядки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак