Луксозни солени тригуни
1. За сос бешамел разтопете маслото в тенджерка. Добавете брашното и бъркайте енергично докато то се изпече. Щом чуете свистене, брашното се е изпекло. Излейте студеното мляко наведнъж и бъркайте докато то заври и сосът стане хомогенен. Овкусете със сол, черен пипер и настъргано индийско орехче. Оставете соса да изстине за 5-10 минути.
2. Нарежете лука на ситно. Кашкавалът и шунката нарежете на еднакви малки кубчета.
3. Намажете четирите краища на всяко квадратче бутер тесто с разбито яйце. По средата направете купчинка от кашкавал, шунка и лук. Върху нея сложете 1 с.л. сос. Прегънете квадратчетата под формата на триъгълничета. Притиснете хубаво с пръсти краищата на тригуните.
4. Подредете тригуните в плоска тава, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре с яйце. Поръсете всяка тригуна с настърган кашкавал и ги печете на 200 градуса за 20 минути.

Продукти

  • За соса бешамел:25 г масло 30 г брашно 300 мл прясно мляко сол и черен пипер щипка индийско орехче150 г кашкавал 150 г шунка 1 глава лук 10 квадратчета бутер тесто 12х12 см 1 яйце 100 г настърган кашкавал

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички