Луксозни солени тригуни
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За сос бешамел разтопете маслото в тенджерка. Добавете брашното и бъркайте енергично докато то се изпече. Щом чуете свистене, брашното се е изпекло. Излейте студеното мляко наведнъж и бъркайте докато то заври и сосът стане хомогенен. Овкусете със сол, черен пипер и настъргано индийско орехче. Оставете соса да изстине за 5-10 минути.
2. Нарежете лука на ситно. Кашкавалът и шунката нарежете на еднакви малки кубчета.
3. Намажете четирите краища на всяко квадратче бутер тесто с разбито яйце. По средата направете купчинка от кашкавал, шунка и лук. Върху нея сложете 1 с.л. сос. Прегънете квадратчетата под формата на триъгълничета. Притиснете хубаво с пръсти краищата на тригуните.
4. Подредете тригуните в плоска тава, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре с яйце. Поръсете всяка тригуна с настърган кашкавал и ги печете на 200 градуса за 20 минути.
2. Нарежете лука на ситно. Кашкавалът и шунката нарежете на еднакви малки кубчета.
3. Намажете четирите краища на всяко квадратче бутер тесто с разбито яйце. По средата направете купчинка от кашкавал, шунка и лук. Върху нея сложете 1 с.л. сос. Прегънете квадратчетата под формата на триъгълничета. Притиснете хубаво с пръсти краищата на тригуните.
4. Подредете тригуните в плоска тава, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре с яйце. Поръсете всяка тригуна с настърган кашкавал и ги печете на 200 градуса за 20 минути.
Продукти
- За соса бешамел:25 г масло 30 г брашно 300 мл прясно мляко сол и черен пипер щипка индийско орехче150 г кашкавал 150 г шунка 1 глава лук 10 квадратчета бутер тесто 12х12 см 1 яйце 100 г настърган кашкавал
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад