Луксозни бананови еклери
1. За пареното тесто сложете в тенджерка млякото, водата, маслото и солта и ги оставете да заврят. Добавете брашното и бъркайте докато се получи топка и брашното започне да съска.
2. Пресипете сместа в купа. Добавете яйцата едно по едно и бъркайте след всяко докато то се поеме от сместа. Прехвърлете тестото в пош с гладък накрайник.
3. В плоска тава, постлана с хартия за печене шприцовайте 12 дебели ленти. Изпечете ги в предварително загрята фурна на 210 градуса за 30 минути. След това изключете фурната и ги оставете еклерите да изстинат вътре.
4. За крема първо направете сладкарски крем и го разстелете върху плосък съд. Оставете го да изстине, покрито с фолио. Разтопете шоколада на водна баня.
5. Разбийте маслото до пухкавост, след това добавете пудрат захар и продължете разбиването. Добавете на порции изстиналия сладкарски крем. Разбийте. На тънка струйка изсипете разтопения шоколад и разбъркайте до хомогенност. Пресипете крема в пош с назъбен накрайник.
6. Обелете и нарежете бананите на филийки. Разбийте сметана със захарта. За глазурата в купа смесете портокаловия сок и куркумата и сипете пудрата захар на порции. Разбъркайте до хомогенност.
7. Разрежете еклерите на две по дължина с помощта на зъбен нож. Върху долната част на всеки еклер шприцовайте от шоколадовия крем. върху него подредете кръгчета банан. След това шприцовайте бита сметана. Върху горната част на капака първо нанесете от жълтата глазура и тогава захлупете долната. Най-отгоре прицовайте бита сметана.

Продукти

  • За еклеровото тесто:100 мл прясно мляко 100 мл вода 100 г масло 100 г брашно щипка сол 4 яйцаЗа шоколадовия крем:250 мл прясно мляко 75 г захар 2 жълтъка 1 с.л. брашно 150 г млечен шоколад 250 г меко масло 60 г пудра захарЗа глазурата:50 мл портокалов сок 1 ч.л. куркума 300 г пудра захарЗа сметаната:200 мл течна сметана 25 г захар 6 банана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички