Начин на приготвяне:

1. Обелете главите лук и отделете пластовете им на кръгчета с дебелина около 2 см. Увийте всяко кръгче в ленти бекон, като притискате добре. Поставете увитите лучени кръгчета в хладилник за кратко, зада се стегне бекона.

2. В купа смесете брашното, белия пипери кимиона и разбъркайте. В друга купа разбийте яйцата и към тях добавете мътеница или кисело мляко. Разбъркайте. В трета купа смесете галетата и натрошения корнфлейкс. Разбъркайте.

3. Сипете 2-3 пръста олио в дълбок тиган и го загрейт до 175 градуса. Оваляйте лучено кръгче в брашно. Изтръскайте добре и потопете в яйчената смес. Накрая покрийте добре с галета и корнфлейкс. Пържете лучените кръгчета до златисто. Извадете ги в чиния, покрита с кухненска хартия. Поръсете със сол.

4. Сервирайте пържени лучени кръгчета с бекон, гарниране с резени лимон.

Продукти

2 големи глави лук

25-30 много тънки слайса бекон

1 ч.л. бял пипер

1/2 ч.л смлян кимион

1 ч.ч. брашно

3 яйца

1/4 ч.ч. мътеница

1 ч.ч. галета панко

1 ч.ч. корнфлейкс

олио за пържене

1/2 ч.л. сол

1/2 лимон

 

Свързани рецепти