Начин на приготвяне:
1. Обелете главите лук и отделете пластовете им на кръгчета с дебелина около 2 см. Увийте всяко кръгче в ленти бекон, като притискате добре. Поставете увитите лучени кръгчета в хладилник за кратко, зада се стегне бекона.
2. В купа смесете брашното, белия пипери кимиона и разбъркайте. В друга купа разбийте яйцата и към тях добавете мътеница или кисело мляко. Разбъркайте. В трета купа смесете галетата и натрошения корнфлейкс. Разбъркайте.
3. Сипете 2-3 пръста олио в дълбок тиган и го загрейт до 175 градуса. Оваляйте лучено кръгче в брашно. Изтръскайте добре и потопете в яйчената смес. Накрая покрийте добре с галета и корнфлейкс. Пържете лучените кръгчета до златисто. Извадете ги в чиния, покрита с кухненска хартия. Поръсете със сол.
4. Сервирайте пържени лучени кръгчета с бекон, гарниране с резени лимон.
Продукти
2 големи глави лук
25-30 много тънки слайса бекон
1 ч.л. бял пипер
1/2 ч.л смлян кимион
1 ч.ч. брашно
3 яйца
1/4 ч.ч. мътеница
1 ч.ч. галета панко
1 ч.ч. корнфлейкс
олио за пържене
1/2 ч.л. сол
1/2 лимон