Лучена супа
1. Обелете и нарежете на тънки полумесеци лука.
2. В дълбока тенджера разтопете маслото, като оберете млечната пяна от повърхността му. Гответе докато маслото стане напълно прозрачно. Добавете лука и го запържете докато омекне.
2. Залейте лука с бульона, добавете дафиновите листа, целите стръкове магданоз, зърната бахар и листенцата мащерка. Овкусете със сол и захар и разбъркайте. Щом супата заври, намалете силата на огъня и гответе 15 минути.
3. Нарежете филийките на половинки и ги подредете в тавичка. Поставете върху всяка половинка настъргано сирене ементал и го притиснете. Печете сандвичите в силно загрята фурна, до златисто.
4. Добавете калвадос, бренди или ром към супата и разбъркайте 1-2 минути.
5. Сервирайте лучена супа в купички. във всяка купичка пуснете по филийка запечена филийка със сирене, поръсете с още настърган ементал.

Продукти

  • 7.5 глави лук 50 г масло 1 литър телешки или пилешки бульон 5 стръка магданоз 7 зърна бахар 0.5 ч.л. сол 1 ч.л. захар 2 дафинови листа 3 стръка мащерка 40 мл калвадос 5 филии хляб 300 г настърган ементал

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички