Лучен хляб
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. Изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. Сложете маслото, маята, меда и хладката вода. Отстрани, върху брашното, посипете солта. Омесете тесто. Оформете го на топка и го сложете в набрашнен съд на топло за 1/2 час да втаса.
2. Разточете тестото във формата на лодки. Поръсете хлебчетата обилно с полумесеци лук. Отгоре поръсете с настъргано сирене по избор.
3. Печете хлебчетата на 180 градуса 25 минути.
2. Разточете тестото във формата на лодки. Поръсете хлебчетата обилно с полумесеци лук. Отгоре поръсете с настъргано сирене по избор.
3. Печете хлебчетата на 180 градуса 25 минути.
Продукти
- 500 г брашно 60 г масло 1 ч.л. мед 12 г суха мая 265 мл вода 12 г сол 4 глави лук 250 г настърган кашкавал или друг вид сирене
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Пай с ябълки и къпини
Рецепти Бисквити с кашкавал
Рецепти Хляб със сирене и маслини
Рецепти Рудолф ван Веен
Бохемски колачета
Рецепти Рудолф ван Веен
Колебяка
Рецепти Рудолф ван Веен
Кралски кейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Кекс с гранола
Рецепти Божана Кацарова
Гювеч със заешко и гъби
Рецепти Божана Кацарова
Козуначена торта
Рецепти Нина Бабич
Сладкиш с бадеми и шоколад