Ловджийски шницел

Ловджийски шницел

Начин на приготвяне:

1. Измийте добре картофите без да ги белите. Нарежете ги на резени по дължина. Поставете и в тенджера с вряща подсолена вода и варете 2-3 минути. Прецедете картофите добре и ги разстелете в тава, посталана с хартия за ечене. Поръсете със сол, черен пипер и зехтин. Разбъркайте добре и разстелете на един слой. Печете 20 минути в предварително загрята фурна на 200 градуса.  
2. За соса обелете и нарежете лука. Запържете го в дълбок тиган с 2-3 с.л. олио за 2-3 минути. Добавете предварително почистените с четка и нарязани на едро гъби. Разбъркайте и задушете за 2 минути. Поръсете с листенцата мащерка.
3. Нарежете бекона на малки кубчета и го добавете. Разбъркайте. Добавете доматеното пюре и разбъркайте. След минута добавете виното и водата. Оставете соса да заври и гответе 10 минути. Накрая поръсете с нарязан магданоз и овкусете със сол и черен пипер. 
4. За шницелите месото трябва да е изтънено равномерно, до 0.5 см. В една чиния разбийте яйцата. В друга сипете брашното, а в трета - галетата. Оваляйте всеки котлет в брашно, така че то да покрие добре месото, изтръскайте излишното. След това потопете месото в яйце, а накрая в галета.
5. Сипете 2-3 с.л. олио в тиган и го загрейте на умерена температура. Пържете шницелите два по два, по 4 минути от всяка страна, до златисто. Извадете върху кухненска хартия. Посолете леко шницелите.
6. Сервирайте топлите шницели, гарнирани с печени картофи и зеленчуков сос.

Продукти

  • 4 телешки котлета
  • 800 г картофи
  • олио
  • 2 глави червен лук
  • 500 г кафяви печурки
  • 4 стръка мащерка
  • 100 г бекон
  • 2 с.л. доматено пюре
  • 200 мл червено вино
  • 200 мл вода
  • 1 връзка магданоз
  • 100 г брашно
  • 2 яйца
  • 100 г галета
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти