Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ловджийски шницел с картофен чипс

категория 0/5
1. Парчетата месо разрежете на две по дължина, за да станат по-тънки. Покрийте ги с прозрачно фолио и ги начукайте съвсем леко с дървен чук. Оваляйте парчетата месо в брашно и ги изпържете от двете страни в загрят тиган с мазнина. Месото трябва да е на 80 процента готово, когато извадите парчетата от тигана.
2. Сварете яйцата, обелете ги и ги нарежете на четвъртинки. Киселите краставички нарежете на кръгчета. Беконът нарежете на малки кубчета.
3. В мазнината от месото запържете бекона докато хване златиста коричка. Добавете червения пипер, разбъркайте и залейте с гореща вода, да се покрие леко бекона. Върнете месото в тигана, сложете и яйцето и краставичките. Овкусете със сол и пипер и оставете ястието да покъкри до готовност.
4. Нарежете с ренде обелените картофи на тънки кръгчета и ги подсушете с кърпа. Изпържете ги в сгорещено олио.
5. Сервирайте картофения чипс за основа, отгоре ловджийския шницел с парченца яйце и краставичка и залейте със сос.
За деца:
да
За вегетарианци:
не
От предаване:
Рецепта на: Ненад Великович