Начин на приготвяне:
1. Парчетата месо разрежете на две по дължина, за да станат по-тънки. Покрийте ги с прозрачно фолио и ги начукайте съвсем леко с дървен чук. Оваляйте парчетата месо в брашно и ги изпържете от двете страни в загрят тиган с мазнина. Месото трябва да е на 80 процента готово, когато извадите парчетата от тигана.
2. Сварете яйцата, обелете ги и ги нарежете на четвъртинки. Киселите краставички нарежете на кръгчета. Беконът нарежете на малки кубчета.
3. В мазнината от месото запържете бекона докато хване златиста коричка. Добавете червения пипер, разбъркайте и залейте с гореща вода, да се покрие леко бекона. Върнете месото в тигана, сложете и яйцето и краставичките. Овкусете със сол и пипер и оставете ястието да покъкри до готовност.
4. Нарежете с ренде обелените картофи на тънки кръгчета и ги подсушете с кърпа. Изпържете ги в сгорещено олио.
5. Сервирайте картофения чипс за основа, отгоре ловджийския шницел с парченца яйце и краставичка и залейте със сос.
2. Сварете яйцата, обелете ги и ги нарежете на четвъртинки. Киселите краставички нарежете на кръгчета. Беконът нарежете на малки кубчета.
3. В мазнината от месото запържете бекона докато хване златиста коричка. Добавете червения пипер, разбъркайте и залейте с гореща вода, да се покрие леко бекона. Върнете месото в тигана, сложете и яйцето и краставичките. Овкусете със сол и пипер и оставете ястието да покъкри до готовност.
4. Нарежете с ренде обелените картофи на тънки кръгчета и ги подсушете с кърпа. Изпържете ги в сгорещено олио.
5. Сервирайте картофения чипс за основа, отгоре ловджийския шницел с парченца яйце и краставичка и залейте със сос.
Продукти
- 1 телешко бонфиле
- 2 твърдо сварени яйца
- 2 кисели краставички
- 2 картофа
- 200 г бекон
- 1 ч.л. червен пипер
- сол и черен пипер
- олио