Лондонски тарталети
1. Нарежете на ситно лука и го запържете в разтопеното масло за кратко. Прехвърлете го в купа.
2. Нарежете ананаса на дребни кубчета и ги добавете към лука. Добавете яйцата, рядкото кисело мляко, олиото и настъргания чедър. Разбъркайте.
3. В друга купа смесете брашното с бакпулвера, солта и черния пипер. Разбъркайте.
4. Добавете течната към сухата смес и разбъркайте внимателно до пълно смесване.
5. Разпределете сместа в хартиени кошнички, поставени в гнездата на форма за мъфини. Печете тарталетите в предварително загрята на 180 градуса фурна 20 минути.
6. Извадете тарталетите и поставете върху всяка кръгъл резен домат. Върнете тарталетите за още 5 минути във фурната.

Продукти

  • 2 глави лук шалот 150 г пресен ананас или от консерва 10 г масло 300 г бяло брашно 9 г бакпулвер 0.5 ч.л. сол 2 големи яйца 300 мл кисело мляко 80 мл слънчогледово олио 150 г настъргано сирене Чедър 3 домата 0.5 ч.л. прясно смлян черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички