Лодки с хляб и скумрия
1. Загрейте грил-тиган. Нарежете хляба на по-дебели филии. Обелете скилидката чесън и я разрежете на две. Разрежете 2 чери доматчета на половинки.
2. Поръсете филиите с по малко зехтин, сол и черен пипер. Разтопете 10-15 г масло в тигана и запечете филиите от двете страни, до златисто. Докато са топли, ги натрийте с чесън и домат.
3. Поръсете филетата скумрия със зехтин, сол и черен пипер. Поставете ги в загрятия грил-тиган, с кожата надолу. Обърнете филетата, щом сами се отделят от тигана.
4. Върху всяка филийка подредете половинки чери домати, а между тях каперси. Отгрое поставете филе скумрия. Поръсете с настърган чедър или кашкавал от овче мляко. Полейте с тънка струйка зехтин и листенца розмарин.

Продукти

  • 4 филета скумрия 1 селски хляб 1 с.л. масло 1 скилидка чесън 10 чери доматчета 2 с.л. каперси 100 г кашкавал зехтин сол и черен пипер 2 стръка розмарин

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички