1. За пълнежа натрошете сиренето фета (или саламурено) в купа. Добавете настърганото сирене чедър, заквасената сметана и нарязания копър. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.

2. Разстелете 1 кора (останалите покрийте с кърпа, за да не изсъхнат) и я намажете обилно с разтопено масло, с помощта на четка. Разрежете по диагонал кората. Навийте единия тригълник откъм дългата страна на тънко руло, но до половината на триъгълника. Завийте рулото на кръгче и приберете стърчащия остър край навътре. Така ще получите лодчица. Оформете по същия начин останалите тригълници.

3. Във всяка лодка поставете по 1 непълна с.л. от пълнежа. Намажете стените на лодката с разтопено масло. Подредете пълнените лодки в тава, постлана с хартия за печене. Поръсете малко черен сусам върху всяка тестена лодка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.

Продукти

  • 10 бр. точени кори
  • 50 г разтопено масло
  • 200 г сирене фета
  • 50 г сирене чедър
  • 3 пълни с.л. заквасена сметана
  • 3 стръка копър
  • 1/2 лимон
  • щипка сол
  • черен пипер на вкус
  • 1 1/2 с.л. черен сусам

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички