Лодки с фета и копър
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. За пълнежа натрошете сиренето фета (или саламурено) в купа. Добавете настърганото сирене чедър, заквасената сметана и нарязания копър. Овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте много добре.
2. Разстелете 1 кора (останалите покрийте с кърпа, за да не изсъхнат) и я намажете обилно с разтопено масло, с помощта на четка. Разрежете по диагонал кората. Навийте единия тригълник откъм дългата страна на тънко руло, но до половината на триъгълника. Завийте рулото на кръгче и приберете стърчащия остър край навътре. Така ще получите лодчица. Оформете по същия начин останалите тригълници.
3. Във всяка лодка поставете по 1 непълна с.л. от пълнежа. Намажете стените на лодката с разтопено масло. Подредете пълнените лодки в тава, постлана с хартия за печене. Поръсете малко черен сусам върху всяка тестена лодка. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 25 минути.
Продукти
- 10 бр. точени кори
- 50 г разтопено масло
- 200 г сирене фета
- 50 г сирене чедър
- 3 пълни с.л. заквасена сметана
- 3 стръка копър
- 1/2 лимон
- щипка сол
- черен пипер на вкус
- 1 1/2 с.л. черен сусам
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Мини пайове с карфиол и бекон
Рецепти Божана Кацарова
Моята рецепта за миш-маш
Рецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Камамбер със сушени плодове и прошуто
Рецепти Ненад Великович
Чушки в сметана
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Зеленчуков чипс
Рецепти Татана с домати
Рецепти Терин от сирене и зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Рулца с лук, лимец и зимни зеленчуци
Рецепти Божана Кацарова
Хумус