Ло мейн с абалони и морски таралеж
Рецепта от: По Линг Йоу
Тази малайзийска рецепта съдържа екзотични съставки като морски охлюв и морски таралеж. Сварените нудли хокиен се обединяват с морски дарове и бок чой и се сервират в големи купи.
Продукти
- 1 с.л. царевично нишесте
- ¼ ч.ч. вода
- 2 с.л. олио
- 3 скилидки чесън
- 2 литра пилешки бульон
- 500 г нудли Хокиен
- 2 яйца
- 1 с.л. рибен сос
- ¼ ч.л. бял пипер
- 500 г пресни абалони
- 1 връзка чой сум или бок чой
- ¼ ч.ч. оцет Чинкянг
- пресни морски таралежи
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете абалоните като прокарате нож между месото и чурепката и отрежете мускула. Поставете извадения абалон в плик и го начукайте. След това нарежете месото на много ситно.
- 2. Загрейте олиото в тенджера на умерен огън и в него запържете нарязания на много ситно чесън за 1 минута. Сипете пилешкия бульон и оставете да заври.
- 3. Добавете нудлите и разбитото в студена вода царевично нишесте. Оставете сместа да заври.
- 4. Добавете нарязаните абалони, рибения сос, белия пипер и предварително леко разбитите яйца. Разбъркайте и гответе на слаб огън до готовност. Накрая добавете нарязания на едро чой сум и разбъркайте.
- 5. Устата на морските таралежи се намира от долната им страна. С нож разчупете черупката около устата, след това с пръсти извадете месото на таралежа.
- 6. Разпределете ло мейн в купи и във всяка порция добавете по ½-1 с.л. оцет. Гарнирайте с месо от морски таралеж.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Лука Чиано
Ригате със скариди и прошуто
Рецепти Адам Лайо
Умай скариди
Рецепти Къртис Стоун
Тостади със скариди и салца от манго
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Морски дарове със сметана и пастис
Рецепти Ейнсли Хариът
Пикантни пържени стриди от остров Бруни с маринована краставица
Рецепти Хера Те Курапа
Стриди по 3 начина
Рецепти Люк Нгуен
Бейби миди с оризови стъклени нудли
Рецепти Стоян и Лора
Паеля с пиле и скариди
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Миди по провансалски
Рецепти Джъстин Скофийлд
Кралски скариди на скара с чеснов хляб