Тази малайзийска рецепта съдържа екзотични съставки като морски охлюв и морски таралеж. Сварените нудли хокиен се обединяват с морски дарове и бок чой и се сервират в големи купи.

Продукти

  • 1 с.л. царевично нишесте
  • ¼ ч.ч. вода
  • 2 с.л. олио
  • 3 скилидки чесън
  • 2 литра пилешки бульон
  • 500 г нудли Хокиен
  • 2 яйца
  • 1 с.л. рибен сос
  • ¼ ч.л. бял пипер
  • 500 г пресни абалони
  • 1 връзка чой сум или бок чой
  • ¼ ч.ч. оцет Чинкянг
  • пресни морски таралежи

Начин на приготвяне:

  • 1. Почистете абалоните като прокарате нож между месото и чурепката и отрежете мускула. Поставете извадения абалон в плик и го начукайте. След това нарежете месото на много ситно.
  • 2. Загрейте олиото в тенджера на умерен огън и в него запържете нарязания на много ситно чесън за 1 минута. Сипете пилешкия бульон и оставете да заври.
  • 3. Добавете нудлите и разбитото в студена вода царевично нишесте. Оставете сместа да заври.
  • 4. Добавете нарязаните абалони, рибения сос, белия пипер и предварително леко разбитите яйца. Разбъркайте и гответе на слаб огън до готовност. Накрая добавете нарязания на едро чой сум и разбъркайте.
  • 5. Устата на морските таралежи се намира от долната им страна. С нож разчупете черупката около устата, след това с пръсти извадете месото на таралежа.
  • 6. Разпределете ло мейн в купи и във всяка порция добавете по ½-1 с.л. оцет. Гарнирайте с месо от морски таралеж.

Свързани рецепти

Виж всички