Люта мексиканска супа
1. Обелете и нарежете лука на ситно. Запечете предварително семената кимион в сух тиган, до златисто. Обелете чесъна и го смачкайте с преса.
2. Загрейте добре тенджера и сипете в нея нарязания лук, запечените семена кимион, смачкания чесън, сушения риган и нарязаната на ситно сушена люта чушка чипотле. Добавете захарта и разбъркайте докато тя се карамелизира.
3. Добавете доматеното пюре и го запържете за минута. След това изсипете 2 консерви по 400 г нарязани домати и червен боб. Залейте с бульона и овкусете със сол и черен пипер. Разбъркайте и оставете супата да ври 10-15 минути.
4. Сервирайте супата топла, поръсена с кубчета авокадо, начупен на парченца кашкавал /твърдо сирене Ланкашър/ и нарязани листа кориандър.

Продукти

  • зехтин 1 глава червен лук 2 ч.л. запечени семена кимион 1 ч.л. сушен риган 2 скилидки чесън 1 суха люта чушка 1 с.л. концентрирано доматено пюре 1 консерва нарязани домати 1 консерва червен боб 1 ч.л. зяахар 750 мл зеленчуков бульон 100 г кашкавал 1 узряло авокадо 0.5 връзка кориандър сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички