Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ливански сладки с фурми

категория 0/5
1. За тестото изсипете брашното на плота и направете кладенче в него. В кладенчето сложете яйцето, водата, олиото и портокаловата вода. Разбъркайте с пръсти продуктите и после постепенно добавяйте брашно докато омесите тесто. Щом оформите топка тесто, сплескайте я и я увийте в прозрачно фолио. Оставете тестото да престои 1 час в хладилник.
2. За пълнежа нарежете фурмите, бадемите и шам-фъстъците и ги сложете в купа. Към тях добавете подправките, портокаловата вода, меда и олиото. Разбъркайте.
3. Разточете тестото с дебелина 3 мм, като си поръсвате с брашно. Изрежете кръгчета от него. По средата на вкяо кръгче сложете пълнеж. Затворете кръгчето отгоре, като го притискате внимателно, за да се затвори хубаво. След това го поставете на плота изправено и притиснете още по-хубаво краищата, като притискате пълнежа надолу. Така сладката може да стои изправена. С клечка за зъби направете по два отвора от всяка страна в тестото, за да излиза парата.
4. Наредете сладките изправени в тава, постлана с хартия за печене. Печете сладките в предварително загрята на 180 градуса фурна 15 минути.
За деца:
не
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Рудолф ван Веен