Ливанска хлебна салата "Фатуш"
Рецепта от: Мунир Тоуб
1. Запечете кедровите ядки с щипка сол в тиган докато променят цвета си.
2. Нарежете краставицата на кубчета. Доматите нарежете също на кубчета, но след като отстраните вътрешността им. Зеленият лук нарежете на колелца.
3. Нарежете 1 зелена и 1 червена сурови чушки на тънки лентички, след като остраните семките им. Другите 2 чушки изпечете. Нарежете и тях на лентички.
4. Смесете в купа доматите, краставиците, накъсаните листа зелена салата, суровите и печените чушки, лука,листата от мента.
5. За пестото в хаванче счукайте запечените кедрови ядки, листата босилек, обелената скилидка чесън и 1/3 от пармезана, като го настържете фино. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете зехтин.
6. Нарежете хляба на кубчета и ги запържете в тиган с олио за около 4 минути, до хрупкавост. Добавете пестото към запържения хляб и разбъркайте.
7. Добавете запържения хляб с песто към салатата. Отгоре настържете останалото количество пармезан.
2. Нарежете краставицата на кубчета. Доматите нарежете също на кубчета, но след като отстраните вътрешността им. Зеленият лук нарежете на колелца.
3. Нарежете 1 зелена и 1 червена сурови чушки на тънки лентички, след като остраните семките им. Другите 2 чушки изпечете. Нарежете и тях на лентички.
4. Смесете в купа доматите, краставиците, накъсаните листа зелена салата, суровите и печените чушки, лука,листата от мента.
5. За пестото в хаванче счукайте запечените кедрови ядки, листата босилек, обелената скилидка чесън и 1/3 от пармезана, като го настържете фино. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете зехтин.
6. Нарежете хляба на кубчета и ги запържете в тиган с олио за около 4 минути, до хрупкавост. Добавете пестото към запържения хляб и разбъркайте.
7. Добавете запържения хляб с песто към салатата. Отгоре настържете останалото количество пармезан.
Продукти
- 2 краставици 4 домата 2 с.л. кедрови ядки 4 стръка зелен лук 0.5 връзка прясна мента 2 зелени чушки 1 фокача зехтин 1 зелена салата 2 червени чушкиЗа пестото:1 връзка пресен босилек 1 скилидка чесън 30 г пармезан 8 с.л. зехтин сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Стоян и Лора
Салата от зелен фасул и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Салата с печени праскови и брезаола
Рецепти Стоян и Лора
Булгур със зеленчуци и сирене халуми
Рецепти Стоян и Лора
Салата с пържени чушки, домати и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Печено филе от треска с хрупкава коричка
Рецепти Стоян и Лора
Салата "Дъга"
Рецепти Джейми Оливър
Пиле пири-пири
Рецепти Джейми Оливър
Паста с броколи, салата с тиквички и прошуто с пъпеш
Рецепти Джейми Оливър
Яхния, печен боб и салата