Начин на приготвяне:
1. Запечете кедровите ядки с щипка сол в тиган докато променят цвета си.
2. Нарежете краставицата на кубчета. Доматите нарежете също на кубчета, но след като отстраните вътрешността им. Зеленият лук нарежете на колелца.
3. Нарежете 1 зелена и 1 червена сурови чушки на тънки лентички, след като остраните семките им. Другите 2 чушки изпечете. Нарежете и тях на лентички.
4. Смесете в купа доматите, краставиците, накъсаните листа зелена салата, суровите и печените чушки, лука,листата от мента.
5. За пестото в хаванче счукайте запечените кедрови ядки, листата босилек, обелената скилидка чесън и 1/3 от пармезана, като го настържете фино. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете зехтин.
6. Нарежете хляба на кубчета и ги запържете в тиган с олио за около 4 минути, до хрупкавост. Добавете пестото към запържения хляб и разбъркайте.
7. Добавете запържения хляб с песто към салатата. Отгоре настържете останалото количество пармезан.
2. Нарежете краставицата на кубчета. Доматите нарежете също на кубчета, но след като отстраните вътрешността им. Зеленият лук нарежете на колелца.
3. Нарежете 1 зелена и 1 червена сурови чушки на тънки лентички, след като остраните семките им. Другите 2 чушки изпечете. Нарежете и тях на лентички.
4. Смесете в купа доматите, краставиците, накъсаните листа зелена салата, суровите и печените чушки, лука,листата от мента.
5. За пестото в хаванче счукайте запечените кедрови ядки, листата босилек, обелената скилидка чесън и 1/3 от пармезана, като го настържете фино. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете зехтин.
6. Нарежете хляба на кубчета и ги запържете в тиган с олио за около 4 минути, до хрупкавост. Добавете пестото към запържения хляб и разбъркайте.
7. Добавете запържения хляб с песто към салатата. Отгоре настържете останалото количество пармезан.
Продукти
- 2 краставици
- 4 домата
- 2 с.л. кедрови ядки
- 4 стръка зелен лук
- 0.5 връзка прясна мента
- 2 зелени чушки
- 1 фокача
- зехтин
- 1 зелена салата
- 2 червени чушки
За пестото:
- 1 връзка пресен босилек
- 1 скилидка чесън
- 30 г пармезан
- 8 с.л. зехтин
- сол и черен пипер