Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Ливанска хлебна салата "Фатуш"

категория 0/5
1. Запечете кедровите ядки с щипка сол в тиган докато променят цвета си.
2. Нарежете краставицата на кубчета. Доматите нарежете също на кубчета, но след като отстраните вътрешността им. Зеленият лук нарежете на колелца.
3. Нарежете 1 зелена и 1 червена сурови чушки на тънки лентички, след като остраните семките им. Другите 2 чушки изпечете. Нарежете и тях на лентички.
4. Смесете в купа доматите, краставиците, накъсаните листа зелена салата, суровите и печените чушки, лука,листата от мента.
5. За пестото в хаванче счукайте запечените кедрови ядки, листата босилек, обелената скилидка чесън и 1/3 от пармезана, като го настържете фино. Овкусете със сол и черен пипер. Добавете зехтин.
6. Нарежете хляба на кубчета и ги запържете в тиган с олио за около 4 минути, до хрупкавост. Добавете пестото към запържения хляб и разбъркайте.
7. Добавете запържения хляб с песто към салатата. Отгоре настържете останалото количество пармезан.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Мунир Тоуб