Подготовка
Слагаме цели картофи с люспите да се варят. Нарязваме наденицата на парчета 1-2 см. Към нея добавяме нарязания бекон (без кожата), малка скилидка чесън, черен пипер, мащерка, зехтин, сол, горчица. В друга купа разбъркваме сметана, лъжица горчица, сол и черен пипер. Намазваме с масло гювечета или купички за суфле. На дъното слагаме картоф, като притискаме до леко напукване. Отгоре - от месния пълнеж, притискаме. Следва слой от сметановия сос. За финал - топка масло и лъжица дижонска горчица. Слагаме купичките в тавата, а нея - в загрята на 180-200 градуса фурна. Кога
Продукти
- 500 г сурова наденица от свинско месо
- 200 г бекон
- 150 г масло
- 200 мл сметана
- 6 картофа
- 1 скилидка чесън
- 1 дижонска горчица
- сол
- пипер
- 500 g aardappels
- 200 g doperwten (diepvries)
- 100 ml melk
За сос винегрет:
- винен оцет
- сол
- пипер