Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Лионски картофи

Стъпки

  1. Prev1/9Next

    Слагаме цели картофи с люспите да се варят. Нарязваме наденицата на парчета 1-2 см. Към нея добавяме нарязания бекон (без кожата), малка скилидка чесън, черен пипер, мащерка, зехтин, сол, горчица.
  2. Prev2/9Next

    В друга купа разбъркваме сметана, лъжица горчица, сол и черен пипер.
  3. Prev4/9Next

    Намазваме с масло гювечета или купички за суфле.
  4. Prev5/9Next

    На дъното слагаме картоф, като притискаме до леко напукване.
  5. Prev6/9Next

    Отгоре - от месния пълнеж, притискаме.
  6. Prev7/9Next

    Следва слой от сметановия сос.
  7. Prev8/9Next

    За финал - топка масло и лъжица дижонска горчица. Слагаме купичките в тавата, а нея - в загрята на 180-200 градуса фурна. Когато се зачерви и наденицата се изпече, са готови.
  8. Prev9/9Next

    Приготвяме винегрет.
    Накъсваме салата и червена маруля, добавяме кълнове от грах и люцерна и подправяме с винегрета. Обръщаме гювечето в чиния и гарнираме със салатата.
категория 0/5
За деца:
да
За вегетарианци:
не