Лионски картофи

Лионски картофи

Подготовка

Слагаме цели картофи с люспите да се варят. Нарязваме наденицата на парчета 1-2 см. Към нея добавяме нарязания бекон (без кожата), малка скилидка чесън, черен пипер, мащерка, зехтин, сол, горчица. В друга купа разбъркваме сметана, лъжица горчица, сол и черен пипер. Намазваме с масло гювечета или купички за суфле. На дъното слагаме картоф, като притискаме до леко напукване. Отгоре - от месния пълнеж, притискаме. Следва слой от сметановия сос. За финал - топка масло и лъжица дижонска горчица. Слагаме купичките в тавата, а нея - в загрята на 180-200 градуса фурна. Кога

Продукти

  • 500 г сурова наденица от свинско месо
  • 200 г бекон
  • 150 г масло
  • 200 мл сметана
  • 6 картофа
  • 1 скилидка чесън
  • 1 дижонска горчица
  • сол
  • пипер
  • 500 g aardappels
  • 200 g doperwten (diepvries)
  • 100 ml melk

За сос винегрет:

  • винен оцет
  • сол
  • пипер

Свързани рецепти