Лионски картофи
Продукти
- 500 г сурова наденица от свинско месо 200 г бекон 150 г масло 200 мл сметана 6 картофа 1 скилидка чесън 1 дижонска горчица сол пипер 500 g aardappels 200 g doperwten (diepvries) 100 ml melkЗа сос винегрет: винен оцет сол пипер
Начин на приготвяне:
- Слагаме цели картофи с люспите да се варят. Нарязваме наденицата на парчета 1-2 см. Към нея добавяме нарязания бекон (без кожата), малка скилидка чесън, черен пипер, мащерка, зехтин, сол, горчица. В друга купа разбъркваме сметана, лъжица горчица, сол и черен пипер. Намазваме с масло гювечета или купички за суфле. На дъното слагаме картоф, като притискаме до леко напукване. Отгоре - от месния пълнеж, притискаме. Следва слой от сметановия сос. За финал - топка масло и лъжица дижонска горчица. Слагаме купичките в тавата, а нея - в загрята на 180-200 градуса фурна. Кога
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне