1. Измийте добре двата вида миди с черупки под студена течаща вода и отстранете отворените. Останалите сложете в дълбок тиган с капак заедно с виното. Захлупете и гответе на умерен огън 2-3 минути, докато мидите се отворят. Прецедете мидите в цедка, като я поставите върху купа, за да запазите течността от задушаването им. Отраснете черупките на 3/4 от мидите, останалите оставете с черупки.

2. Обелете и нарежете наситно чесъна, както и лютата чушка, като предварително отстраните семките и. Нарежете и филенцата аншоа на ситно. Сипете зехтин в съда, в който задушавахте мидите и запържете чесъна, аншоата и лютата чушка  за около 30 секунди.

3. Добавете предварително обелените скариди. Щом станат розови на цвят, добавете лангустините и гответе 1-2 минути. След това добавете разрязаните на половинки чери домати, както и 4 с.л. от бульона от мидите. Гответе 3-4 минути.

4. Сварете пастата в тенджера с вряща подсолена вода, според указанията на пакета. Прецедете я и добавете малко зехтин. Разбъркайте.

5. Към соса добавете мидите със и без черупки. Настържете фино лимоновата кора, изтискайте лимоновия сок и овкусете със сол и черен пипер. Добавете сварената паста и разбъркайте добре. Сервирайте пастата веднага, поръсена с пресен магданоз.

Продукти

  • 400 г лингуини или спагети
  • 300 г черни миди
  • 200 г пясъчни миди
  • 50 мл бяло вино
  • 2 с.л. зехтин екстра върджин
  • 2 скилидки чесън
  • 2 филенца маринована аншоа
  • 1 люта червена чушка
  • 200 г чери домати
  • 275 г сурови кралски скариди
  • 4 бр. сварени лангустини
  • 1 лимон, кора и сок
  • 3 с.л. нарязан магданоз
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички