Начин на приготвяне:

1. Сварете пастата във вряща подсолена вода.
2. В дълбок тиган запържете нарязаните на много ситно люта чушка и чесън. След това сложете мидите и захлупете, докато те се отворят. Тогава излейте виното и овкусете със сол и черен пипер. Добавете предварително почистените скариди - може два вида. Захлупете отново.
3. Прецедете лингуините и ги сложете в голяма купа. Поръсете с малко зехтин. Добавете задушените морски дарове и разбъркайте хубаво. Поръсете с нарязан магданоз и отново разбъркайте.
4. Яжте направо от купата.

Продукти

  • 1 пакет лингуини
  • скариди
  • миди
  • 1 червена люта чушка
  • 1 скилидка чесън
  • 100 мл бяло вино
  • 0.5 връзка магданоз
  • сол и черен пипер

Свързани рецепти