Лимоново пиле
Рецепта от: Йоланта Делибозова - Йоли
1. Подсушете добре пилешкото филе върху кухненска хартия. С помощта на остър нож разрежете всяко парче на две, по хоризонтал. Така ще получите 4 пържоли. Ако месото не е достатъчно тънко, начукайте го.
2. Овкусете месото със сол и черен пипер. Оваляйте всяко парче в брашно.
3. Сгорещете зехтина и маслото в тиган.
4. Запържете пилешкото до розово, по 1 минута от всяка страна.
5. Добавете чесъна, нарязан на тънки филийки, естрагона и лимоновия сок. Ако е необходимо, налейте малко вода или бяло вино. Накрая сложете маслините и гответе под капак за 2 минути. По желание може да настържете малко от кората на лимона.
2. Овкусете месото със сол и черен пипер. Оваляйте всяко парче в брашно.
3. Сгорещете зехтина и маслото в тиган.
4. Запържете пилешкото до розово, по 1 минута от всяка страна.
5. Добавете чесъна, нарязан на тънки филийки, естрагона и лимоновия сок. Ако е необходимо, налейте малко вода или бяло вино. Накрая сложете маслините и гответе под капак за 2 минути. По желание може да настържете малко от кората на лимона.
Продукти
- 600 г пилешко филе сол и черен пипер 3 с.л. брашно 2 с.л. зехтин 1 с.л. краве масло 4 скилидки чесън 1 стрък естрагон 1 лимон сок и настъргана кора 20 зелени маслини без костилки
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пареник
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пиле на лютика
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пикантна доматена салата
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Морски шишчета с шафран и чеснови крутони
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пицата на Йоли
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Богата лятна паста
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Нумидийско пиле
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Салата от краставици
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Баница с чери домати
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Пилешки шишчета със сусам