1. Подсушете добре пилешкото филе върху кухненска хартия. С помощта на остър нож разрежете всяко парче на две, по хоризонтал. Така ще получите 4 пържоли. Ако месото не е достатъчно тънко, начукайте го.
2. Овкусете месото със сол и черен пипер. Оваляйте всяко парче в брашно.
3. Сгорещете зехтина и маслото в тиган.
4. Запържете пилешкото до розово, по 1 минута от всяка страна.
5.  Добавете чесъна, нарязан на тънки филийки, естрагона и лимоновия сок. Ако е необходимо, налейте малко вода или бяло вино. Накрая сложете маслините и гответе под капак за 2 минути. По желание може да настържете малко от кората на лимона.

Продукти

  • 600 г пилешко филе сол и черен пипер 3 с.л. брашно 2 с.л. зехтин 1 с.л. краве масло 4 скилидки чесън 1 стрък естрагон 1 лимон сок и настъргана кора 20 зелени маслини без костилки

Начин на приготвяне: