Лимоново-джинджифилов сладолед

Лимоново-джинджифилов сладолед

Начин на приготвяне:

1. Нарежете на ситно захаросания джинджифил. Настържете фино лимоновата кора.
2. В тенджера сложете непълна чаша лимонов сок и добавете джинджифила и настърганата кора. Сипете захарта и разбъркайте. Оставете сместа на котлона докато захарта се разтопи.
3. Разбийте белтъците с помощта на миксер до пяна. След това добавете на тънка струйка горещия сироп и бийте още 10 минути.
4. Отделно разбийте сметаната - да се сгъсти малко. Добавете киселото мляко и разбъркайте на ръка. След това добавете разбитите белтъци и разбъркайте внимателно.
5. Прехвърлете сместа в купа, покрийте я с чиния и я сложете във фризер за 6 часа.
6. За бишкотите нарежете на ситно захаросания джинджифил. Сложете го в купа, добавете брашното, захарта и смления джинджифил. Разбъркайте. Добавете яйцата и бързо разбъркайте. Омесете съвсем леко тестото с ръце докато стане хомогенно.
7. С мокри ръце прехвърлете тестото в плоска тава, постлана с хартия за печене и му придайте дебела овална форма. Печете тестото на 180 градуса 30 минути. При печенето то ще разшири размера си.
8. След като тестото изстине, нарежете го на тънки филийки и ги наредете легнали в плоска тава, постлана с хартия за печене. Печете отново на 140 градуса 15 минути.
9. Сервирайте сладоледа с джинджифилови бишкоти.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 0.5 ч.ч. нарязан захаросан джинджифил
  • 1 лимон
  • настъргана кора
  • 1 ч.ч. лимонов сок
  • 1.5 ч.ч. захар
  • 4 белтъка
  • 1 ч.ч. течна сметана
  • 0.5 ч.ч. кисело мляко

Свързани рецепти