Лимонови резенчета

Лимонови резенчета

Начин на приготвяне:

1. Лимоните трябва да са необработени с восък. Измийте ги добре, подсушете ги и почистете кората им. След това я обелете на едро. Всяко парче кора нарежете на тънки ивици.
2. Сложете ивиците лимонова кора в тенджера с вода и оставете да заври. Изгвърлете водата, налейте нова и отново оставете да заври. Изхвърлете водата на лимоновите корички 3 пъти. Четвъртият път сипете 200 мл вода и пудрата захар. Оставете сместа да къкри на слаб огън, докато течността се изпари. Пресипете в купа.
3. В една купичка сипете кристална захар, а в друга - лимоновия шербет на прах. Овалвайте всяка лимонова коричка първо в захар, а след това в лимонов шербет. Подредете резенчетата в тава, постлана с хартия за печене. Оставете ги 1-2 часа, за да засъхне захарта по тях.
4. Съхранявайте лимоновите резенчета в стъклен буркан, като ги изтръскате добре от захарта.

Продукти

  • 6 био лимона
  • вода
  • 150 г пудра захар
  • 150 г захар
  • 3 с.л. лимонов шербет на прах

Свързани рецепти