Лимонови кексчета с глазура от бял шоколад
Рецепта от: Павел Павлов
1. За кексчетата изсипете брашното в купата на миксера. Прибавете бакпулвера, захарта, яйцата и сметаната. Разбъркайте, докато се получи еднородна смес. Добавете предварително разтопеното масло и отново разбъркайте. Накрая настържете корите на лимоните и разбъркайте добре.
2. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор). Намажете гнездата на силиконова форма за кексчета с масло. Разпределете тестото в тях и печете кексчетата 15-17 минути - до златисто.
3. За сиропа разбъркайте добре лимоновия сок с пудрата захар. Намажете все още топлите кексчета обилно със сиропа.
4. За глазурата загрейте олиото и с него залейте белия шоколад. Оставете да се разтопи и пасирайте, докато се получи еднородна смес. Добавете кокосовите стърготини и разбъркайте.
5. Потопете кексчетата до половината в глазурата, вдигнете ги и задръжте във въздуха, за да се отцеди излишната глазура. Подредете ги в поднос и сервирайте.
Продукти
- За кексчетата:
- 220 г захар
- 4 яйца
- 100 г течна животинска сметана
- 220 г брашно
- 5 г бакпулвер
- 100 г масло
- 3 лимона
- настъргана кора
- масло за намазване
- За сиропа:
- 3 лимона
- сок
- 180 г пудра захар
- За глазурата:
- 200 г бял шоколад
- 60 г олио
- 40 г кокосови стърготини
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Джейми Оливър
Шоколадова пица калцоне
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини