1. За кексчетата изсипете брашното в купата на миксера. Прибавете бакпулвера, захарта, яйцата и сметаната. Разбъркайте, докато се получи еднородна смес. Добавете предварително разтопеното масло и отново разбъркайте. Накрая настържете корите на лимоните и разбъркайте добре. 


2. Загрейте фурната на 170 градуса (с вентилатор). Намажете гнездата на силиконова форма за кексчета с масло. Разпределете тестото в тях и печете кексчетата 15-17 минути - до златисто.

3. За сиропа разбъркайте добре лимоновия сок с пудрата захар. Намажете все още топлите кексчета обилно със сиропа. 

4. За глазурата загрейте олиото и с него залейте белия шоколад. Оставете да се разтопи и пасирайте, докато се получи еднородна смес. Добавете кокосовите стърготини и разбъркайте.

5. Потопете кексчетата до половината в глазурата, вдигнете ги и задръжте във въздуха, за да се отцеди излишната глазура. Подредете ги в поднос и сервирайте.

Продукти

  • За кексчетата:
  • 220 г захар
  • 4 яйца
  • 100 г течна животинска сметана
  • 220 г брашно
  • 5 г бакпулвер
  • 100 г масло
  • 3 лимона
  • настъргана кора
  • масло за намазване
  • За сиропа:
  • 3 лимона
  • сок
  • 180 г пудра захар
  • За глазурата:
  • 200 г бял шоколад
  • 60 г олио
  • 40 г кокосови стърготини

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички