Лимонови цветя
Рецепта от: Рудолф ван Веен
1. За бисквитеното тесто сипете брашното върху плота и направет кладенче в него. В кладенчето сипете мекото масло, захарта и яйцето. С пръсти смесете продуктите в кладенчето, а след това постепенно омесете гладко и меко тесто. Увийте го в прозрачно фолио и го поставете в хладилник за 30 минути.
2. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 5 мм. С помощта на формичка цвете изрежете 15 бисквити. Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 11 минути. Щом изстинат, ги поръсете с пудра захар.
3. За лимоновия крем накиснете желатина в студена вода за 10-15 минути. Сипете яйцата в купа заедно с фино настърганата кора на лимоните, прецедения им сок и захарта. Поставете купата на водна баня - важно е водата в тенджерата да не бълбука силно и да не докосва дъното на купата и разбърквайте енергично, докато сместа се посгъсти.
4. Дръпнете купата от огъня и добавете маслото. Разбъркайте докато то се разтопи. Накрая добавете изтискания желатин и разбъркайте докато той се разтвори. Напълнете форма с малки гнезда с крема. Оставете го да се стегне в хладилник или фризер за по-бързо.
5. Извадете формичките лимонов крем и поставете по една върху всяко бисквитено цвете. Подредете лимоновите цветя върху поднос.
2. Разточете тестото върху набрашнен плот с дебелина 5 мм. С помощта на формичка цвете изрежете 15 бисквити. Подредете ги в тава, постлана с хартия за печене и ги печете в предварително загрята фурна на 180 градуса 11 минути. Щом изстинат, ги поръсете с пудра захар.
3. За лимоновия крем накиснете желатина в студена вода за 10-15 минути. Сипете яйцата в купа заедно с фино настърганата кора на лимоните, прецедения им сок и захарта. Поставете купата на водна баня - важно е водата в тенджерата да не бълбука силно и да не докосва дъното на купата и разбърквайте енергично, докато сместа се посгъсти.
4. Дръпнете купата от огъня и добавете маслото. Разбъркайте докато то се разтопи. Накрая добавете изтискания желатин и разбъркайте докато той се разтвори. Напълнете форма с малки гнезда с крема. Оставете го да се стегне в хладилник или фризер за по-бързо.
5. Извадете формичките лимонов крем и поставете по една върху всяко бисквитено цвете. Подредете лимоновите цветя върху поднос.
Продукти
- За бисквитите:225 г брашно 150 г масло 75 г захар 1 яйце пудра захар за поръсванеЗа лимоновия крем:2 листа желатин 3 яйца 150 г захар 2 лимона 60 г масло
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Рудолф ван Веен
Торта за принцеси
Рецепти Рудолф ван Веен
Шоколадови пайчета с розмарин
Рецепти Рудолф ван Веен
Супа с кафяв боб и печена чушка
Рецепти Рудолф ван Веен
Базелска торта
Рецепти Рудолф ван Веен
Хлебен пудинг с ябълки
Рецепти Рудолф ван Веен
Ябълкови бухтички
Рецепти Рудолф ван Веен
Баклава с богат пълнеж
Рецепти Рудолф ван Веен
Торта с шам-фъстък и пълнеж от червени плодове
Рецепти Рудолф ван Веен
Морковен чийзкейк
Рецепти Рудолф ван Веен
Флъфърнътери