Начин на приготвяне:

1. Разбийте белтъците с щипка сол с помощта на миксер. Щом увеличат обема си, започнете да добавяте захарта малко по малко, като не спирате да разбивате, до получаването на твърда пяна. Добавете зелена сладкарска гел-боя и разбъркайте.
2. Пресипете белтъчната пяна в шприц с тесен гладък накрайник. В голяма плоска тава,п остлана с хартия за печене шприцовайте 40 малки топчици от сместа, на достатъчно разстояние една от друга. Оформете връхчета на топчиците. Сушете целувките в предварително загрята фурна на 110 градуса, с включен вентилатор, 1 час и половина.
3. За крема изтискайте сока на лаймовете и настържете фино кората им. Смесете ги в купа. Към царевичното нишесте добавете малко лимонов сок и разбъркайте до гладкост. Пресипете в купата. Добавете захарта и разбъркайте. Пресипете сместа в тенджерка и варете, като разбърквате непрекъснато, докато кремът се сгъсти. Дръпнете от огъня и добавете маслото. Разбъркайте и пресипете крема в чиния. Покрийте с фолио и оставете да изстине.
4. Слепете изстиналите лимонови целувки с лимонов крем по средата, две по две.

Продукти

За целувките:

  • 60 мл сок от лайм
  • 2 с.л. царевично нишесте
  • 50 г пудра захар
  • 2 лайма
  • настъргана кора
  • 10 г масло

За крема:

  • 2 белтъка
  • 100 г захар
  • щипка сол
  • зелена боя за хранителни цели

Свързани рецепти