Начин на приготвяне:

1. Разточете леко масленото тесто върху набрашнена повърхност. Намаслете плитка форма за тарт. Изрежете кръг от него с малко по-голям диаметър от формата и го постелете върху дъното и стените и. Надупечете с вилица.
2. За пълнежа измийте и подсушете нетретиран с химикали лимон и го нарежете на парченца заедно с кората. Сложете го в блендер или кухненски робот. Добавете захарта, брашното, яйцата и остърганата вътрешност на шушулката ванилия. Смелете всичко до хомогенност.
3. Изсипете крема във формата и печете в предварително загрята фурна на 170 градуса 40 минути.
4. Оставете тарта добре да се охлади. нарежете на триъгълни парчета.

Продукти

  • 4 яйца
  • 1.5 ч.ч. фина захар
  • 1 с.л. брашно
  • 120 г масло
  • 0.5 шушулка ванилия
  • 1 био лимон
  • 250 г маслено тесто

Свързани рецепти