Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Лимонов тарт

категория 0/5
Продуктите са достатъчни за приготвянето на два големи тарта.
1. За тестото разбийте с помощта на миксер мекото масло със захарта. Добавете яйцето и продължете разбиването. Накрай добавете брашното.
2. Разделете тестото на две равни части. Приберете едната част във фризер, увито в прозрачно фолио, ако няма да го ползвате веднага. Другото парче тесто офоромете на руло и го нарежете на филийки. Подредете филийките плътно една до друга в плоска кръгла форма за пай с къдрави стени. С пръсти слепете тестото така, че да прилепене хубаво по дъните и стените на формата. Поставете формата в хладилник.
3. Извадете формата, покрийте тестото с парче хартия за печене и изсипете по средата две шепи боб или нахут. Печете основата на пая, т.нар. "сляпо печене", 15 минути на 180 градуса.
4. За пълнежа смесете в тенджера лимоновия сок, захарта, сметаната и яйцата, като на последното яйце отделите белтъка в купичка. Бъркайте сместа на умерен огън, да се затопли леко.
5. Намажете изпечената основа на пая с белтъка, за да изолира пълнежа от нея. Пъхнете я за още 5 минути във фурната. След това изсипете през цедка пълнежа върху тестото. Печете пая на 130 градуса 30 минути.
6. Охладете пая и украсете с купчина пресни малини, поставени в средата.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Анабел Ленгбайн