Лимонов сладкиш
Рецепта от: Мери Бери
1. В голяма купа сложете нарязаните на ситно листа лимонова върбинка (ако не намерите тази билка, просто я пропуснете като съставка). Добавете яйцата, захарта, мекото масло, брашното, бакпулвера, прясното мляко и фино настърганата кора на 2 лимона. Разбийте сместа с помощта на миксер до хомогенност.
2. Пресипете сместа в тавичка (23х30 см), предварително намаслена и постлана с хартия за печене. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 35-40 минути.
3. За глазурата изтискайте сока на лимоните и към него добавете захарта. Разбъркайте докато тя се разтопи.
4. Извадете сладкиша от тавичката и го оставете да изстине за 10 минути. След това, с помощта на четка, го намажете с глазурата. Нарежет сладкиша на квадратни парчета.
Продукти
- 225 г меко масло
- 225 г захар
- 175 г брашно с набухвател
- 2 ч.л. бакпулвер
- 4 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 4 с.л. прясно мляко
- 2 органични лимона
- 1 с.л. нарязана на ситно лимонова върбинка
- За глазурата:
- 175 г захар
- 2 лимона, сок
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Джейми Оливър
Суфле с ревен и яйчен крем