1. В голяма купа сложете нарязаните на ситно листа лимонова върбинка (ако не намерите тази билка, просто я пропуснете като съставка). Добавете яйцата, захарта, мекото масло, брашното, бакпулвера, прясното мляко и фино настърганата кора на 2 лимона. Разбийте сместа с помощта на миксер до хомогенност.

2. Пресипете сместа в тавичка (23х30 см), предварително намаслена и постлана с хартия за печене. Печете сладкиша в предварително загрята фурна на 160 градуса (с вентилатор) 35-40 минути.

3. За глазурата изтискайте сока на лимоните и към него добавете захарта. Разбъркайте докато тя се разтопи.

4. Извадете сладкиша от тавичката и го оставете да изстине за 10 минути. След това, с помощта на четка, го намажете с глазурата. Нарежет сладкиша на квадратни парчета.

Продукти

  • 225 г меко масло
  • 225 г захар
  • 175 г брашно с набухвател
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 4 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 4 с.л. прясно мляко
  • 2 органични лимона
  • 1 с.л. нарязана на ситно лимонова върбинка
  • За глазурата:
  • 175 г захар
  • 2 лимона, сок

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички