Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Лимонов паунд кейк

категория 0/5
1. Разбийте мекото масло със захарта на пухкав крем. Добавете яйцата едно по едно, като продължавате да бъркате. Добавете ваниловия екстракт и настърганата лимонова кора.
2. Пресейте брашното в купата при останалите продукти. Разбъркайте внимателно на ръка докато брашното се поеме напълно.
3. Намаслете правоъгълна дълбока тавичка и я постелете с хартия за печене. Изсипете сместа и я загладете. Печете кекса в предварително загрята фурна 40-50 минути.
4. За глазурата разбийте на ръка маслото с пудрата захар, лимоновия сок и настърганата лимонова кора. Ако сместа е гъста, добавете още малко лимонов сок.
5. След като изпечения кекс леко изстине, извадете го от тавичката и го намажете с глазурата. Преди поднасяне нарежете кекса на квадратчета.
Съвет: Кексът може да се съхранява във фризер. Съответно може да приготвите една или повече дози от него.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Бил Грейнджър