Лимонов мус

Лимонов мус

Начин на приготвяне:

1. В голяма купа разбийте белтъците с помощта на тел до образуването на твърд сняг. Добавете захарта и разбийте отново докато тя се разтопи. 
2. В друга купа сложете маскарпонето /със стайна температура/ и го разбийте леко. Добавете настърганата кора на предварително измитите и подсушени органични лимони. Добавете и лимончелото. Разбъркайте. 
3. Добавете към маскарпонето белтъците на малки порции, една по една. Разбъркайте внимателно, без да убите от въздушността на белтъците.
4. Разпределете муса в стъклени чаши със столче. Поръсете с начупени бисквити амарето.

Продукти

  • 250 г сирене маскарпоне
  • 2 био лимона
  • настъргана кора
  • 3 с.л. лимончело
  • 3 белтъка
  • 50 г захар
  • 8 бисквити амарети

Свързани рецепти