Начин на приготвяне:
1. Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер. Добавете крем-сиренето и разбийте до хомогенност.
2. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате да разбивате. Измийте и подсушете добре лимона. Настържете фино кората му и изтискайте сока му.
3. Добавете брашното заедно с лимоновия сок и кора. Разбийте до хомогенност. Накрая добавете лимоновото сладко и разбъркайте отново.
4. Изсипете сместа в предварително намаслена правоъгълна форма за кекс. С нож направете повърхностен разрез в тестото по средата, по дължина. Печете кекса в предварително загрята фурна на 160 градуса 25-30 минути.
5. Поднесете кекса добре изстинал, нарязан на дебели парчета. Гарнирайте с лъжица бита сметана или сладко.
2. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате да разбивате. Измийте и подсушете добре лимона. Настържете фино кората му и изтискайте сока му.
3. Добавете брашното заедно с лимоновия сок и кора. Разбийте до хомогенност. Накрая добавете лимоновото сладко и разбъркайте отново.
4. Изсипете сместа в предварително намаслена правоъгълна форма за кекс. С нож направете повърхностен разрез в тестото по средата, по дължина. Печете кекса в предварително загрята фурна на 160 градуса 25-30 минути.
5. Поднесете кекса добре изстинал, нарязан на дебели парчета. Гарнирайте с лъжица бита сметана или сладко.
Продукти
- 60 г меко масло
- 200 г захар
- 125 г крем-сирене
- 3 яйца
- 200 г брашно с набухвател
- 1 лимон
- сок и настъргана кора
- 60 г лимонов сладко