Ние използваме бисквитки, включително и бисквитки на трети страни, за да подобрим нашите услуги, за да персонализираме вашите реклами и да запаметим вашите преференции за уебсайта. Ако продължите браузинг сесията, вие се съгласявате с използването на бисквитки на нашия сайт. За повече информация (например как да изключите бисквитките), посетете нашата Политика за бисквитките.

OK
advertisement
Разширено търсенеСкрий разширеното търсене

Лимонов кекс

категория 0/5
1. Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер. Добавете крем-сиренето и разбийте до хомогенност.
2. Добавете яйцата едно по едно, без да спирате да разбивате. Измийте и подсушете добре лимона. Настържете фино кората му и изтискайте сока му.
3. Добавете брашното заедно с лимоновия сок и кора. Разбийте до хомогенност. Накрая добавете лимоновото сладко и разбъркайте отново.
4. Изсипете сместа в предварително намаслена правоъгълна форма за кекс. С нож направете повърхностен разрез в тестото по средата, по дължина. Печете кекса в предварително загрята фурна на 160 градуса 25-30 минути.
5. Поднесете кекса добре изстинал, нарязан на дебели парчета. Гарнирайте с лъжица бита сметана или сладко.
За деца:
да
За вегетарианци:
да
От предаване:
Рецепта на: Сарит и Итамар