Лимонов кейк с полента
1.С помощта на миксер разбийте маслото, захарта, бакпулвера и ванилията до пухкавост.
2. Добавете бадемовото брашно и лимончелото. Разбъркайте с миксера. Добавете едно по едно яйцата, при непрекъснато разбъркване.
3. Настържете фино лимоновата кора и добавете лимоновия сок. Разбъркайте. Добавете бавно полентата, като разбърквате внимателно с шпатула. Накрая добавете щипка сол. Разбъркайте.
4. Намаслете дъното и стените на форма с пружина (диаметър 18 см). Изсипете сместа в нея. Печете в предварително загрята фурна на 160ºC 50 минути.
5. След като кейкът изстине, извадете го от формата и го поставете върху поднос. Нарежете на триъгълни парчета. Сервирайте парче лимонов кейк, поръсен с пудра захар и гарниран с топка лимонов сладолед и захаросани лимонови корички.
Продукти
- 250 г масло на стайна температура
- 300 г захар
- 180 г полента
- 300 г бадемово брашно
- 1 ч.л бакпулвер
- 1 шушулка ванилия или 1 ч.л. ванилов екстракт
- 5 яйца
- 3 органични лимона, настъргана кора
- 1 лимон, сок
- 30 мл лимончело
- щипка сол
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене