1.С помощта на миксер разбийте маслото, захарта, бакпулвера и ванилията до пухкавост.

2. Добавете бадемовото брашно и лимончелото. Разбъркайте с миксера. Добавете едно по едно яйцата, при непрекъснато разбъркване.

3. Настържете фино лимоновата кора и добавете лимоновия сок. Разбъркайте. Добавете бавно полентата, като разбърквате внимателно с шпатула. Накрая добавете щипка сол. Разбъркайте.

4. Намаслете дъното и стените на форма с пружина (диаметър 18 см). Изсипете сместа в нея. Печете в предварително загрята фурна на 160ºC 50 минути.

5. След като кейкът изстине, извадете го от формата и го поставете върху поднос. Нарежете на триъгълни парчета. Сервирайте парче лимонов кейк, поръсен с пудра захар и гарниран с топка лимонов сладолед и захаросани лимонови корички.

Продукти

  • 250 г масло на стайна температура
  • 300 г захар
  • 180 г полента
  • 300 г бадемово брашно
  • 1 ч.л бакпулвер
  • 1 шушулка ванилия или 1 ч.л. ванилов екстракт
  • 5 яйца
  • 3 органични лимона, настъргана кора
  • 1 лимон, сок
  • 30 мл лимончело
  • щипка сол
  • пудра захар за поръсване

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички