1. Намажете леко с масло дъното и стените на 8 огнуепорни купички (вместимост 250 мл).

2. Разбийте маслото и захарта с помощта на миксер до пухкавост. Измийте лимони с вода и оцет, подсушете ги и настържете фино кората им. Изтискайте сока им. Добавете лимоновата кора и сока и разбийте отново.

3. Отделете жълтъците от белтъците. Добавете жълтъците в сместа с маслото и разбийте. Добавете брашното и прясното мляко и разбъркайте отново до хомогенност.

4. В друга купа разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер. Добавете първо половината маслена смес към тях и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Добавете и останалата смес и разбъркайте отново.

5. Поставете купичките в дълбока тава и разпределете сместа в тях. Налейте гореща вода до половината на купичките. Поставете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 40 минути.

6. Поставете купичка с лимонов крем в десертна чиния. Поднесете десерта с  лъжица заквасена сметана и поръсен с пудра захар

Продукти

  • 220 г захар
  • 125 г безсолно масло със стайна температура
  • 2 ч.л. фино настъргана лимонова кора
  • 4 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 80 мл лимонов сок
  • 75 г брашно
  • 310 мл прясно мляко
  • Допълнително:
  • пудра захар
  • листа мента
  • заквасена сметана

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички