Лимонов десерт
Рецепта от: Джъстин Скофийлд
1. Намажете леко с масло дъното и стените на 8 огнуепорни купички (вместимост 250 мл).
2. Разбийте маслото и захарта с помощта на миксер до пухкавост. Измийте лимони с вода и оцет, подсушете ги и настържете фино кората им. Изтискайте сока им. Добавете лимоновата кора и сока и разбийте отново.
3. Отделете жълтъците от белтъците. Добавете жълтъците в сместа с маслото и разбийте. Добавете брашното и прясното мляко и разбъркайте отново до хомогенност.
4. В друга купа разбийте белтъците на сняг с помощта на миксер. Добавете първо половината маслена смес към тях и разбъркайте внимателно с помощта на шпатула. Добавете и останалата смес и разбъркайте отново.
5. Поставете купичките в дълбока тава и разпределете сместа в тях. Налейте гореща вода до половината на купичките. Поставете в предварително загрята фурна на 170 градуса за 40 минути.
6. Поставете купичка с лимонов крем в десертна чиния. Поднесете десерта с лъжица заквасена сметана и поръсен с пудра захар
Продукти
- 220 г захар
- 125 г безсолно масло със стайна температура
- 2 ч.л. фино настъргана лимонова кора
- 4 яйца от свободно отглеждани кокошки
- 80 мл лимонов сок
- 75 г брашно
- 310 мл прясно мляко
- Допълнително:
- пудра захар
- листа мента
- заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене