Лимонов чийзкейк

Лимонов чийзкейк

Начин на приготвяне:

1. За основата смелете фино бисквитите в белндер или кухненски робот. Залейте ги с предварителноз разтопеното масло и разбъркайте.
2. Изсипете сместа в форма с подвижно дъно. Разпределете равномерно по дъното и притиснете добре. Поставете формата в хладилник за 30 минути.
3. Измийте и подсушете лимоните добре. Настържете фино кората им. Изтискайте и прецедете сока им.
4. Отделете жълтъците от белтъците. Разбийте белтъците на твърда пяна с помощта на миксер. Жълтъците разбийте на ръка с настърганата лимонова кора, лимоновия сок и сиренето Филаделфия /може да използвате и крем-сирене/, до гладкост. Накрая добавете кондензираното мляко, като го сипвате на тънка струйка и разбърквате енергично.
5. Добавете разбитите белтъци към сместа с жълтъците малко по малко. Разбърквайте с помощта на шпатула. Изсипете сместа върху стегналата се основа. Печете чийзкейка в предварително загрята фурна на 180 градуса 45 минути.
6. За облака разбийте белтъците с щипка сол и лимонтузу с помощта на миксер, до пухкавост. Добавете захарта малко по малко, като не спирате да разбивате.
7. Извадете изстиналия чийзкейк от формата и го поставете върху поднос. Върху него нанесете небрежно белтъчната пяна. Обгорете с газова горелка.

Продукти

  • 120 г масло
  • 230 г пълнозърнести обикновени бисквити
  • 200 г сирене Филаделфия
  • 6 яйца
  • 1 консерва сладко кондензирано мляко
  • 2 с.л. пудра захар
  • 6 био лимона
  • настъргана кора
  • 250 мл лимонов сок

За облака:

  • 2 белтъка
  • 170 г пудра захар
  • 0.25 ч.л. лимонтузу
  • щипка сол

Свързани рецепти