Лимонено чесново пиле
Рецепта от: Дона Хей
1. Вземете две малки пилета, по възможност свободно отгледани. Поставете ги в тавичка, постлана с хартия за печене.
2. Нарежете лимоните на четвъртинки. Отделете скилидките чесън, без да ги белите.
3. Във всяко пиле сложете по 3 скилидки чесън и по 2 парчета лимон. Сложете и по половин връзка мащерка. С готварски конец вържете бутчетата на всяко пиле едно за друго, отдолу и отгоре.
4. Разпръснете останалите скилидки чесън и парчета лимон около пилетата, в тавата. Подпъхнете под тях цели стръкове мащерка. Намажете кожата на пилетата със зехтин и поръсете с морска сол. Печете пилетата в предварително загрята фурна на 220 градуса 30.35 минути.
5. Сервирайте печеното пиле със зелена салата с дресинг от майонеза, сметана и лук.
2. Нарежете лимоните на четвъртинки. Отделете скилидките чесън, без да ги белите.
3. Във всяко пиле сложете по 3 скилидки чесън и по 2 парчета лимон. Сложете и по половин връзка мащерка. С готварски конец вържете бутчетата на всяко пиле едно за друго, отдолу и отгоре.
4. Разпръснете останалите скилидки чесън и парчета лимон около пилетата, в тавата. Подпъхнете под тях цели стръкове мащерка. Намажете кожата на пилетата със зехтин и поръсете с морска сол. Печете пилетата в предварително загрята фурна на 220 градуса 30.35 минути.
5. Сервирайте печеното пиле със зелена салата с дресинг от майонеза, сметана и лук.
Продукти
- 2 бр. пиле 2 лимона 12 скилидки чесън 1 връзка прясна мащерка зехтин морска сол
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Дона Хей
Брауни кексчета с малини
Рецепти Дона Хей
Свински ребра с кленов сироп и бърбън
Рецепти Дона Хей
Боровинков крем брюле
Рецепти Дона Хей
Шоколадов фъдж кейк
Рецепти Дона Хей
Бисквити с парченца шоколад
Рецепти Дона Хей
Кюфтенца от свинско с копър
Рецепти Дона Хей
Паста с три сирена
Рецепти Дона Хей
Печено пилешко с чоризо
Рецепти Дона Хей
Гурме бургери
Рецепти Дона Хей
Лимонов пудинг