Лимончело

Лимончело

Начин на приготвяне:

1. Настържете на едро кората на осем био лимона, т.е. необработвани с химикали лимони. Сложете ги в буркан и ги залейте с водката. Оставете буркана за 48 часа на тъмно и хладно.
2. Изтискайте сока на три лимона и го прецедете в тенджера. Добавете непълна чаша захар, чаша вода и зърната карамфил. разбъркайте сместа докато кипне. След това я оставете да ври в подължение на 5 минути.
3. Прецедете водката в тенджерата. След това прецедете течността в бутилка с капачка.
Съхранявайте на тъмно и хладно. Поднасяйте преди или след вечеря или използвайте за приготвяне на сладкиши.

За повече рецепти и информация посетете http://www.annabel-langbein.com/

Продукти

  • 8 био лимона
  • 2.5 ч.ч. водка
  • 3 лимона
  • сок
  • 1 ч.ч. вода
  • 1 ч.ч. захар
  • 3 зърна карамфил

Свързани рецепти